Melyik e-mail szolgáltató való nekem?

2017. január 11. 11:19 - Tech Mester

Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! 263729_2645_email-services_servicesimage.jpeg

A legtöbb átlagos felhasználó, szinte biztosan a Gmail szolgáltatását használja. Egyszerű, szép a webes kezelőfelület. Egyetlen regisztráció szükséges. Ezután hozzáférhetünk az e-mailen kívül, a Drive, Photos, Youtube, Google+ és a naptárakhoz is. A leghasználhatóbb e-mail szolgáltatás. Remek a spam szűrő, néha túlságosan is jó. Nincsenek reklámok, legfeljebb szöveg alapúak. Jól testreszabható és átláthatók a beállítások. Rendelkezik POP/IMAP támogatással, szóval nem muszáj a webes verziót használni. Telefonunkon, gépünkön bármilyen letöltött mail alkalmazással tökéletesen működik. Jól működő szűrője van, ami felosztja üzeneteinket. Külön csoportot kapnak a közösségi szolgáltatók, az újdonságokról szóló, promóciós vagy reklám anyagok és a fontosabb kontaktjaink e-mailjei. Lehetőségünk van több e-mail címünket is összefűzni, így egy helyen kezelhetjük azokat. Legfeljebb 25 MB-os mellékletet tudunk küldeni közvetlen csatolmányként. Ez elég karcsú, de szerencsére ott a Google többi egybeolvasztott szolgáltatása közül a Drive. Ha ezzel a módszerrel csatoljuk a fájlt, akkor máris 10 GB a felső korlát. Azért ez már klasszisokkal jobb. A rendelkezésre álló tárhely egyébként 15 GB, amit minden más Google szolgáltatásra is be kell osztanunk, van bővítési lehetőség, egyik cikkemben írtam róla bővebben. Egy nagy problémája van. Boldog, boldogtalan is használja. A tipikus magyar neveknek a lehető legtöbb kombinációját kiaknázták a felhasználók. Szabó Bence nevű ismerősöm kapásból van négy! Az ő esetükben nem túl nyerő választás, egy önéletrajz elküldve a „szabo.benike11117908” címről nem biztos, hogy jó benyomást fog kelteni. Ebben az esetben másik szolgáltatás után kell néznünk.

screen_shot_2012-11-28_at_7_53_48_am.png

 

A Microsoft Outlook levelezője jó választás lehet bárkinek. Támogatja a POP/IMAP megoldásokat a Gmail-hez hasonlóan. Így nem kell attól tartanunk, hogy csak a webes felületen tudjuk használni, ami nekem nem tetszik, úgyhogy szerencsém van. Egyszerűnek mondható, így nem kell aggódni azoknak sem, akik kevésbé értenek hozzá. Ugyanúgy összekapcsolható több fiók, mint az előző versenyzőnél.  Ahogyan a 25 MB-os maximális melléklet méret is megegyezik. Ezen a OneDrive vagy Dropbox segíthet. Egyébként a Microsoft mail szolgáltatására regisztrálva is rengeteg más szolgáltatáshoz is hozzáférünk. Többek között az Office Online dokumentumkezelő alkalmazásai, a naptár, Skype és OneDrive fogad minket. Remekül egybeolvasztott rendszert kapunk itt is. Kis hazánkban még nem annyira elterjedt, így talán még van lehetőségünk a nevünkhöz mérten normális e-mail címet generálni. Nem beszélve arról, hogy az Office előfizetésünkben -már, ha van olyan- található Outlook alkalmazás mennyire jó választás az e-mail címünk mellé. Gmail használata közben csupán a szűrők segítségével tilthatunk egyes feladókat, az Outlook egy kicsit egyszerűbben segít a blokkolásban. Konkrétan az összes azonos domain-ról származó üzenetek mellett könnyen tilthatunk egy-egy idegesítő ismerőst. Itt is lehetőségünk van több szűrő beállítására hasonlóan a Gmail-hez. A spam szűrő is nekem megfelelően működik. Csak egy kevés reklámot kapunk, amiben többnyire saját magát promózza a cég. Ha idegesítene a Gmail-be integrált Google+ és szeretnénk jó nevet kapni, akkor ideális választás lehet. Hozzáteszem, hogy szerény véleményem szerint az Outlook rendlezik a legjobb mobil alkalmazással.
outlook.png

A Yahoo Magyarországon talán a legkevésbé elterjedt szolgáltató a legnagyobbak közül. Webes felülete borzasztó. Nagyon gagyi hatást kelt és nem mellesleg tele is van bombázva hirdetésekkel. Spam szűrője elmarad a többitől, de még nem zavaró. Szerencsénkre léteznek POP/IMAP barátaink a Yahoo esetében is. Így kevesebb reklámtól kell félni. Ő is testreszabható, bár nem annyira, mint az előzőek, de el lehet boldogulni vele is. Nagyon kecsegtető az 1 TB tárhely, amit csak az üzeneteknek tartanak fent. Attól, hogy a nevünket valaki már használja, nem igazán kell félni. Nagyobb fájlok csatolása esetén pedig a Dropbox és a Google Drive nyújtanak segítséget. Tudunk hozzáadni más felhasználókat, ez is egy előny.  Összességében nem egy rossz választás, ha van valami jól használható mail appunk hozzá.

yahoo-feature.jpg

Az iCloud e-mail szolgáltatása leginkább az Apple usereknek lesz jó üzlet. Általában ezt az e-mailt használjuk az AppStore eléréséhez, mert az első Apple termék vásárlása esetén általában nagyon erőszakos ezzel kapcsolatban a cupertinói cég. Bárki regisztrálhat egyébként, de úgy önmagában nem sok jó funkciója van. Gyér a spam szűrő, igazából csak a fontos leveleket rakja a spam mappába. Korlátozott lehetőség, mint általában jellemző az IOS-re is. 5 GB tárhelyet kapunk ingyen, amit aztán bővíthetünk. Legfeljebb 20 MB melléklet küldésére alkalmas külső beavatkozás nélkül. 5 GB méretig a Mail Drop-ot használhatjuk. Az ezzel küldött tartalmak 30 nap után törlődnek és összesen 1 TB áll rendelkezésünkre, majd várni kell mindig az előző üzenet 30 napos törlődésére. Nem a legjobb választás e-mail címünk létrehozására, de így is befért a listába, mert annyira kevés a jó e-mail szolgáltató. IMAP segítségével nem kell a nagyon szép, de annál korlátozottabb weboldalt használni. A nevek tekintetében pedig még találhatunk bőven nekünk valót.

icloud.png

Bónuszként két szolgáltató email szolgáltatását, először is a Zoho Mail-t ajánlanám azoknak, akik szeretik az újdonságokat. Persze, csak, ha eddig nem ismerték. Korlátlan tárhelyet kaptunk ezelőtt, de már lekorlátozták 5 GB-ra az ingyenes fiókot a törekvő népszerűségnek köszönhetően. POP/IMAP hozzáférést is nyújt. Ráadásként a hirdetésektől is megkímélnek. Vannak szűrői neki is, amivel egész jól testreszabható és a spam szűrés is rendben van. Kivéve néha, mikor a Gmail-t is spam-nek nézi. Több aliast is tud kezelni szerencsére. Kicsit korlátoz minket a sok jó dolog mellett. Egy nap legfeljebb 150 e-mailt küldhetünk, ami nem akkor tragédia, ha nem innen küldjük a céges körleveleket. Webes felületről a melléklet 200 MB, egyéb alkalmazásból 40 MB lehet. De a fentebb említett megoldások működnek itt is. Sajnos a beérkező üzeneteink méretét is lekorlátozza napi 300 MB-ra. Beállításokból nincs sok, de azok eléggé össze-vissza vannak. Lényegében nem egy rossz szolgáltatóról beszélünk. Főleg, hogy a legbiztonságosabbak között szerepel. Annak jó főleg, aki csak szöveges e-maileket vált. Kapunk egyébként egész sok Zoho üzemeltetésű oldalra belépési jogot, például dokumentumokhoz is. Előfizetni nem érdemes rá. Vannak sokkal jobban használható fizetős és vállalati szolgáltatók, de arról ma nem ejtek szót. 

zoho-sites-logo.jpg

 

Második extra szolgáltató az AOL Mail. Korlátlan tárhelyet ad. Persze korlátozva. 100-100 GB a régi és elküldött üzeneteknek, 25 GB az újaknak és hasonló dolgok. POP/IMAP kompatibilis. Egyébként rendezett a webes felület is. Szokásos 25 MB-os fájlokat küldhetünk, amíg nem kell a Dropboxhoz nyúlni. Spam szűrőjét beállíthatjuk a kikapcsolt állapoton kívül 3 másik fokozat szerint. Akinek rendelkezésére áll saját domain, könnyen beállíthatja azt is az AOL levelezésében. Az egyik legjobban testreszabható levelező szolgáltatás. Persze nem tökéletes. Sokszor előfordul, hogy nem enged belépni a fiókodba valami hiba miatt. Mindenki vonja le a következtetéseket.
aol_mail_featured_images_vf2.jpg

Tudom, hogy legtöbben a Gmail levelezőjét részesítitek előnyben. De sajnos nagyon zsúfolt, az új neveknek kell egy kis kreativitás. A kreativitás legtöbb esetben kimerül egy új szolgáltató keresésében. Így láthattatok néhány példát arra, hogy létezik élet a Gmail-en túl is. Ahogy az informatikában megszokhattuk, nem létezik legjobb. Mindegyik valamiben a legjobb. Mindegyiknek vannak hátrányai. Ez is ízlés, igény és megszokás kérdése.

kepernyofoto_2017-01-06_23_39_52.png

56 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://techmester.blog.hu/api/trackback/id/tr1012116337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2017.01.11. 14:43:29

itt outlook fronton valami kis zavar van.
az outlook.com-os emailcímmel nem jár együtt automatikusan Office365 előfizetés.
Jár viszont 5 giga OneDrive, valamint a levelezőbe integrált Skype, valamint Office online szolgáltatás. Ez pedig nem egyenlő az Office 365 programcsomaggal

Tech Mester 2017.01.11. 14:47:53

@Mitya Ivanov: Köszönöm, valóban, elírás történt. Az Office online szolgáltatásaira gondoltam. Javítottam.

Mitya Ivanov 2017.01.11. 14:53:09

@Tech Mester:
"Nem beszélve arról, hogy az Office csomagban található Outlook alkalmazás mennyire jó választás az e-mail címünk mellé"
akkor még ez a mondat sem stimmel. Windows 8/10 alatt van az egyszerű windows posta és naptár alkalmazás, az többé- kevésbé asztali alkalmazásnak felel meg, de nem outlook. Kevesebbet tud

Tóth László Antal 2017.01.11. 23:23:43

Szerintem ezt is érdemes kipróbálni: nincsmail.hu/
Regisztráció nélkül is nyugodtan lehet használni.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.01.11. 23:43:17

Elég vicces bejegyzés. A yahoo-s címem kb. 13-14 éves, semmiféle spamszűrés soha nem állítottam be és a spam könyvtárba így érkezik kb. napi 2-3 spam, amit magától felismer a rendszer.

A gmail alap felülete nemogy primitívebb, de fényévekkel használhatatlanabb, mint a yahoo, főleg a könyvtárszerkezet kezelése.

Gmail címem csak azért van, mert kötelező volt a YT accounthoz egy idő után...

filo3333 2017.01.11. 23:55:03

En az outlockot hasznaltam eleinte, de nagyon belassult, neha elerhetetlenne valt az amugy eleg gyenge wifi-n,
ami epp volt. (ugye a kodos albioni evek megviselik a WIFI szolgaltatast is) Szoval beregeltem a Gmailre, es meg a nagyon gyenge jelnel is elment a dolog. (de vissza tudtam kapcsolni nagyon amator modba is, ami par kb-os forgalmat general csak) Aztan maradtam Gmailnel.

Ja a Yahoo kiesik a listarol hamarosan, a Verizon megveszi, es ugy tunik a yahoo mail is megszunik.

Van Yahoo-s cimem, de nem igazan tettszett, a regisztracional is mar kiakadtam.
Van freemailem is, de fene se tudja, mostanaban csak atiranyitgatok mindent a gmail-re.

Az a baj az email cimekkel, ha valaki vha regelt, es kozben megfeledkezett rola, az email cimet fenntartjak.
Igy van ez a domain-ekkel is, igy kulon zsibvasar alakult ki ezen a fronton. Tobb ezer dollarba kerul manapsag egy jobb nev, mert kereskedok megveszik, hogy kesobb magas haszonnal eladjak azt.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2017.01.12. 00:24:45

Kicsit fura, hogy a kép/link a leírás alatt van, és nem fölötte.

zolij 2017.01.12. 00:32:46

Mivel a Yahoo-t épp most vásárolják fel, nem épp a legjobb időpont a regisztrációra, fene se tudja mi lesz az e-mail szolgáltatás sorsa. Arról nem is beszélve, hogy képtelenek a felhasználói fiókokra vigyázni (lásd utóbbi idők hírei).

2017.01.12. 01:06:39

Az valóban igaz, hogy a gmail esetében kell némi kreativitás a név választás esetében, de én kapásból találtam egy tucat olyan nevet, amit még senki nem regisztrált. Ez csak és kizárólag intelligencia, és szinonima ismeret kérdése.

Ennyi.

Vulgo 2017.01.12. 01:11:50

Yahoonak szar a felulete ? Nem mondod ? Gmailhez kepest egy modern es gyors valami. Hol te laksz ?

RUNdetroit 2017.01.12. 01:20:18

Véleményem szerint az is fontos lehet egy email szolgáltató kiválasztásánál, hogy az említett POP/IMAP beállítások mellett van-e push funkció. Ez adja meg azt a lehetőséget, hogy a kapott email azonnal eljusson az eszközödre, ne csak akkor, amikor a levelező program lekéri - alapesetben óránként. Ezt a funkciót az iCloud támogatja, illetve a gmail abban az esetben, ha az Google Mail alkalmazást használod a telefonodon.

Altaïr 2017.01.12. 02:22:13

@molnibalage: Főleg hogy a Gmailben nincsenek könyvtárak. Úgy nehéz használni őket. A címkéket viszont kiválóan lehet alkalmazni.

2017.01.12. 06:25:05

Én ismerek olyan embert, aki még freemailt használ. Meg olyan hölgyet, aki citromailt. Ha lenne még iwiw, akkor ott is nyomulnának.

teofilka 2017.01.12. 06:28:27

Google névjegyzék kimaradt!
Bizonyos asztali levelezőkliens programok a google névjegyzékkel tudnak dolgozni.

qwertzu 2017.01.12. 06:48:38

Ketten is írták, hogy milyen fasza a yahoo felülete, most már lehet reggelnem kéne.

Én amúgy microsoft párti vagyok, de levelezésben csak a gmail. A webes felület tökéletes, nagy a tárhely, és rohadt jó a keresője. A desktop outlook feleannyira se használható mint a webes gmail.

lionking 2017.01.12. 07:12:30

nálam aki gmailt használ pl céges levelezésre, az nem számít komolynak sőt.. rengeteg negatív pont
Mikor egy domain reg manapság fillérekbe kerül, akkor nekem ne levelezzen már egy ingyenes (szar) levelezővel senki.
Jó persze, nekem is van gmail de csak a telefonom miatt, ugye ez a ragaszkodás az android rendszernél kötelező.
Na pl ezért -is - utálom ezt a fostalicska adatlopó google-t.
Nem csak a mail-t hanem úgy egészében a g-t
elég megnézni, mi lett pl a youtube-vel mióta megvették
útálat az egész

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2017.01.12. 07:41:12

@molnibalage: A Yahoo felülete tele van bloatolva. Nem igazán értem mit értesz felhasználható alatt, ha egyszer a Yahoo leragadt valahol tíz évvel ezelőtt. Reklám mindenhol, izgő-mozgó képernyőelemek... És mégis ki az, aki könyvtárba akarja szervezni a leveleit? A címkézés ezerszer rugalmasabb rendszer, és legjobb emlékeim szerint mikor utoljára néztem, a Yahoo még nem tudta.

Akos_79 2017.01.12. 08:02:47

Yahoonak szerintem a legnagyobb hibája és ezt azért illett volna megemlíteni, hogy rengeteg felhasználói adat szivárgott ki, 1,5 milliárd!!! userid+pass, az azért elég jelentős!

Mitya Ivanov 2017.01.12. 08:15:21

@qwertzu: a desktop outlook helyett a webes outlookot próbáld ki. külön lehet mappázni a beérkező leveleket, jó a szűrője, az office online dogozik alatta. Nincs reklám, a poszban leírtakkal ellentétben

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.01.12. 08:24:24

@Altaïr: Egy rakás szar a Yahoohoz képest. Legalábbis nekem nagyon nem esik kézre.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.01.12. 08:25:03

@Giggsy: A címkézés nekem nem jön be, ennyi. Nekem szükségem van a könyvtárszerkezetre.

behor 2017.01.12. 08:49:31

Én a Gmx-et használom már egy ideje és teljesen jól működik.

Erőszakos Ropi [ER] 2017.01.12. 08:59:26

Reméltem, hogy legalább egy sort kap az Inbox is, de nem! :(
(Inbox by Gmail)

talgaby 2017.01.12. 09:22:38

Hotmailes a fő emailcímem, de használom mellette a GMailt, Yahoo Mailt és egy magánszervert is.

Hotmail/Outlook.com tekintetében manapság nagy érv, hogy érthető okokból messze a legjobb a kompatibilitása az office-os Outlook programmal.
Illetve, hogy normális mappaszerkezetet használ – őszinte leszek, akármennyire is dicsérték, a GMail címkézős rendszere nekem használhatatlannak tűnt, pedig én az a fajta vagyok, aki képes fél napokat elszöszölni a dolgok rendezgetésével (igaz, kb. évente egy alkalommal :)).

Wooden Tiger 2017.01.12. 09:37:41

@molnibalage: "fényévekkel használhatatlanabb" LOL! Amikor a szakértő szakért...

loading 2017.01.12. 09:39:00

@Mitya Ivanov: De van. Akinek migrálták az accountját az új felületre, annak érkezik. Kivéve, ha előfizettél vagy ad-bloc fut.
A webes Gmail borzalom. A Freemail lassan jobb nála felületben. Sajnos az Outlookot is gmailhez hasonlóvá alakítják a utóbbi módosításokkal, pedig nem a funkciói miatt használják sokan, hanem a kötelező android regisztráció miatt.

@lionking: a Gmailnél is lehet céges accountot vásárolni, így nem gmail.com, hanem lotifutibt.com a vége. Persze ez pénzbe kerül.

A blog szerzője igazi Mekk Mester. De mindenképpen felületes, hanyag. Biztos neki kell a világ netezőinek tanácsokat osztagatnia?

para_noir 2017.01.12. 09:52:09

@lionking: vegyé win telót meg nézzé' indavideót. problem solved.

para_noir 2017.01.12. 09:54:26

@loading: a tegnapi android/iPhone témában is csúnyán felsült, de valamelyik okos szerkesztő az indexnél biztos rém szupcsinak találja a blogját. Gondolom csaj...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2017.01.12. 10:04:56

@Wooden Tiger: Nekem használhatatlanabb. A címkézési rendszere egy vicc, mert nem lehet strukturálni őket, egyszintű az egész.

Összevissza dönti el egyes levelekről, hogy akkor megkapja a fontos címkét vagy ne. Semmivel sem jobb, mint a Yahoo. A Yahoo sem a világ teteje, mert ott sem engedi customizálni eléggi a felületet, de ezen a téren sem több a Gmail.

Yahoonak is van okostelefonos változata/appja.

Semmiféle indoklást nem látok arra, hogy miért jó a Gmailes.

Leooo 2017.01.12. 10:09:18

@para_noir: mi van ecsém, elgurult...?

lucashood 2017.01.12. 10:19:22

@lionking: Ugye tudod, hogy létezik egy Google Apps (Suite), ami a saját domaineden teszi lehetővé ugyanezt és még mást is?

Mitya Ivanov 2017.01.12. 10:45:54

@loading: írd le, hogy a webes outlook.com-on hol vannak a reklámok. képernyőkép is jó. Köszi
2013-óta van outlook.com os címem, azóta weben használom, de kb 2 éve eltüntek a reklámok. Adblock nélkül használom IE-n és firefoxon

csillagkutya seven 2017.01.12. 11:01:21

@Colonel H. Stinkmeaner:
Te jó ég, hogy lehet így élni?...nyugodj meg, elmondom, hogy lehet...

gigabursch 2017.01.12. 11:19:16

@lionking:
Van aki beleszaladt abba, hogy csinált egy bt-t (mondjuk), aztán hozzá e-mail címet...

MAjd lett honlapja is (googlés, de doménesített), de már minden ügyfele meg az újabbak is ottragadtak a gmail-es címen.

Majd eltelt egy kis idő és később a cég már erősen kinőtte magát.

De ami működik, azon meg minek változtatni?
S pontosan nagy ívben leszarta ezt a fajta hisztit.

Tom Bradley 2017.01.12. 11:49:29

@molnibalage: tévedsz, gmailben lehet strukturálni a címkéket

loading 2017.01.12. 12:02:15

@Mitya Ivanov: A képernyő jobb oldalán. November óta. Win10+Edge. És mindig kiírja, ha reklám nélkül akarom használni fizessek elő x$/hó.
Attól nem leszel hitelesebb, hogy leírod mióta használod. Ez nem faszhossz-mérő verseny. Aztán a végén kiderül, hogy nem te vagy a jani.

szepipiktor 2017.01.12. 12:11:24

@Mitya Ivanov: De, az alap, a free jár! A csökkentett Word, Excel és PP felhőalkalmazásokkal.

szepipiktor 2017.01.12. 12:24:51

Ez azért elég borzasztó poszt. Ha felsoroljuk a népszerű szolgáltatókat és a mindenki által megismerhető PR adatokat összeszedjük, az tanácsadás?
Szerintem a email SZOLGÁLTATÓ kérdés ennél összetettebb, kellene olyan elemzés, hogy melyiket milyen célra, kellenének az elérhetőségi garanciák, a jogi paraméterek és így tovább.
Ja és a Microsoft Outlook nem szolgáltatás, hanem egy levelezőkliens...
A microsoftos email címünk használható például a Google alatt is, és fordítva, a Outlook-ba (az Outlook Expressbe vagy ma a Mail-be) pedig a legtöbb nyílt email fiók integrálható, még a Microsoft Exchage-be is.
Az Apple-vonal nem alternatíva...
Mi van a saját domaines lehetőségekkel?
A tárhelyméretet is ki kellett volna elemezni, mert annak lényegében sok értelme nincs, ha email fiók, akkor azon keresztül nem küldözgetünk ipari méretű csatolmányokat. És régi leveleket - főleg csatolmánnyal együtt nem - nem tartunk a gépünkön évekig.
Nincs szó továbbá a szolgáltatók tulajdonságairól, például a fiókbeállításokhoz tartozó kényelmi szolgáltatásokról sem.
A poszt így egy egyenméretű, mobilbuzi kockafelhasználóknak szóló összeállítás, hogy a szelfijeiket hogyan küldözgesék. De már egy középiskolás számára fontos, tanulásalapú folyamatok esetében is nem csak kevés, hanem férevezető és káros anyag.

szepipiktor 2017.01.12. 12:30:32

Figyelj gazdi:
"A rendelkezésre álló tárhely egyébként 15 GB, amit minden más Google szolgáltatásra is be kell osztanunk"
Ugye tudod, hogy ez nem igaz..?
És ki az a barom, aki pár megabájt felett CSATOLMÉNYT használ?
Leszarjuk a fogadó oldalt?????
A csatolmény mérete ugye nem a küldő, hanem a fogadó problémája, hiszen nem tudhatod, hogy az mi mögött "ül". És ha nála be van állítva egy határ, akkor soha nem megy át neki az email...
De az is téves út, hogy milyen felületet használunk, mert nyaraláskor egy kávézóban nem telepítheted fel a kedven levelezőkliensedet! Miért nem a POP3/IMAP kérdést helyezted a középpontba? Hogy melyik miért és mikor fontos, és ha valakinek ezekből következik az igénye, akkor ő melyiket válassza?
Vagy melyik integrálható és melyik más alapalkalmazásba? Szerintem fontos.
Az egész tóthbalázs és lica szintű anyag, egy álatlános iskolás is birtokában van mindennek.

Mitya Ivanov 2017.01.12. 12:38:01

@loading: azért irtam, hogy mióta használom, mert így fejeztem ki, hogy volt idő, amikor tényleg voltak reklámok. Ott voltak, ahol te is írod, de már nincsenek.
ÉS közben rájöttem, hogy miért nincsenek nálam: mert mert a windowsos telefonomhoz kaptam egy éves Office365 előfizetést, amit megújítottam + 1 terra OneDriveot
visszaszívtam az előzőt:)

sarocker 2017.01.12. 12:38:02

@Giggsy: Mindig is utáltam a címkézést. Mármint azt a fajta címkézést, amit folderek _HELYETT_ kell használni. Outlook.com-ban az a jó, hogy van folder _ÉS_ címke. Azt használod, amelyiket akarod. Én mindkettőt.

Mitya Ivanov 2017.01.12. 12:39:19

@szepipiktor: amit leírtál az az Office online és ezt írtam én is

eßemfaßom meg áll 2017.01.12. 13:38:55

Mivel a gmail-t nem lehet egyszerre több pop3-klienssel használni így részemről maradt backupnak

zoho.com lett a megfejtés

Solmenir 2017.01.12. 14:26:29

Én Gmail-t és Outlook-ot is használom párhuzamosan jó ideje.
A Gmail spam szűrője szerintem sokkal jobb. A naptárban, kontaktoknál több a beállítási lehetőség.
Az Outlook legnagyobb előnye, hogy egy éve rendes Exchange-et használ, így kitűnően szinkronizál különböző eszközök között, mint levelezést, naptárat és kontaktokat. Ezt a Gmail pár éve elhagyta sajnos.

Valami? Amerika? Naná! 2017.01.12. 15:23:44

Azért az vicces, hogy a szerző panaszkodik a reklámok miatt, és közben az oldalon egy ordas nagy banner terpeszkedik alul állandóan, és mobilon kitakarva egy jelentős felületet a képernyőből...

ITIT 2017.01.12. 16:23:15

Számomra egy fontos dolog azért kimaradt.

A technikai segítségnyújtás illetve annak hiánya, amit a Google még akkor sem ad, ha fizetnek neki, ebből fakadóan nincsenek biztonsági mentések sem, a probléma, hogy nincs kihez fordulni, ha probléma van, pedig volt már hogy több ezer e-mail címet vesztettek el és az itt biztonságosnak leírt iCloud-on keresztül éppen a nagy amerikai celebek emailjait kaparintották meg.

Lásd:
googlesystem.blogspot.hu/2011/02/many-gmail-users-cant-find-their.html
imagazin.hu/icloud-fiokjukbol-loptak-el-celebek-fenykepeit/

Megoldások: www.itit.hu

Altaïr 2017.01.12. 17:43:53

@ITIT: iCloud = Apple, Gmail = Google. Apple =/= Google. Ha nem így értetted, akkor tárgytalan.

Nem tudom, honnan vetted, hogy a fizetős ügyfeleknek nem nyújt segítséget a Google, merthogy nem igaz. Van telefonos ügyfélszolgálat. És ha elég nagy cég vagy, akkor Google App (Suite) partnereken keresztül is kaphatsz segítséget.

Backupot valóban nem adnak az ingyenes szolgáltatásaikhoz, de az enterprise verzióhoz van.

cardiobascuralis 5 2017.01.12. 21:29:18

@Mitya Ivanov:
Munkám miatt kötelező használnom, nagyon szar.

@szepipiktor:
"Az egész tóthbalázs és lica szintű anyag"
Csak nem azt mondod, hogy az Index neves, mindenféle rangos kitüntetést kapott szakíró nem értenek hozzá?
Nemá!

ITIT 2017.01.13. 13:26:07

@Altaïr:
Sokan nem veszik meg a google havidíjas minimális csomagot 4 euró + Áfa / hó = 1600 Ft árért ami nem egy nagy összeg, amikor probléma van akkor már késő és még fizetnének is, olykor nem is keveset. Ami bosszantó, hogy éppen a google ingyenes szolgáltatásával hasonlítják össze a többi szolgáltatást is, de aki jóérzésű informatikus, annak számít, hogy ne értékesítsen egy ilyen terméket technikai segítségnyújtás és biztonsági mentés nélkül. Persze megértem, hogy vak lóért hamis pénzzel fizetni az rendben van. Az "ingyenes" szolgáltatás a reklámbevételekből szinonimája.

Wooden Tiger 2017.01.17. 00:10:38

@molnibalage: Mit értesz az alatt, hogy nem lehet strukturálni? Miből gondolod, hogy egyszintű? Miért vicces?

Úgy gondolod, hogy egy több mint 500 milliárd dolláros cég ír egy olyan algoritmust, ami szándékosan összevissza jelölgeti meg a fontos leveleket? Ezt te tényleg komolyan gondolod? Úgy érzed te okosabb vagy annál a több mint 57000 - többségében mérnök - dolgozónál???

RTFM? Volt már?
support.google.com/mail/answer/186543?hl=en
Ja, hogy olvasni fáj? Inkább csípőből szidni valamit, az most a menő, ugye? Ha van véleményed, akkor már menő vagy. De olvasni fáj, kérdezni meg smafu.

Azért mert nem értesz hozzá, attól még nem biztos, hogy használhatatlanabb.
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy te személy szerint nem tudod használni a felületet. Érdekes, mert a 74 éves nagynéném azért még elbánik elég szépen a gmail felületével, de ezek szerint neked ez már a használhatatlan kategória.

Éppen ezért első körben javaslom az alábbi könyvet:
www.amazon.com/Internet-Dummies-John-R-Levine/dp/0764506749

Altaïr 2017.01.19. 14:18:46

@ITIT: "ne értékesítsen egy ilyen terméket technikai segítségnyújtás és biztonsági mentés nélkül"

A pénzért árult szolgáltatásaihoz a Google ad támogatást.

Gyuláné Sándor 2018.06.22. 14:04:54

Pl.email fogadás Válalatokkal lehetséges? IMAP/SMTP szolgáltatást hogy lehet feloldani?

Gyuláné Sándor 2018.06.22. 14:09:27

@Gyuláné Sándor: emaíl címemre kapok választ pl.OTP.töl?
süti beállítások módosítása