A tévénézés jövője

2017. február 16. 16:59 - Tech Mester

vagy csupán egy kompromisszumokkal teli alternatíva?

Manapság egyre kevesebbet tévézünk. A torrentek és streamek térhódításával jelentősen megcsappant a tévénézők száma, különösen a fiatalok körében. Mivel nagyon lusta népség vagyunk, ez igaz ránk akkor is, ha választanunk kell az eredeti vagy a szinkronos filmek között. Szeretjük kényelmesen megnézni a kedvenc sorozatainkat anyanyelvünkön. Pláne, hogy nem is mindenki tud angolul. Persze mindig lesznek olyanok, akik ki nem állhatják a szinkronos sorozatokat vagy filmeket, kizárólag eredeti nyelven nézik azokat. Én személy szerint mindkét tábort erősítem. Ezt teljes mértékben a színészek, illetve a szinkron színészek teljesítménye, valamint a műsor kontextusa befolyásolja.

 mtstl3-2.png

Bárhol, bármikor...

Tovább
Szólj hozzá!

Melyik e-mail szolgáltató való nekem?

2017. január 11. 11:19 - Tech Mester

Manapság nagyon nehéz megfelelő elnevezésű e-mail címet találni magunknak. Pár lehetőséget szeretnék bemutatni azoknak, akik elfogadható e-mail szolgáltatást keresnek, normális névvel, anélkül, hogy fizetniük kelljen.  De melyik a legjobb? Ne felejts el szavazni! 263729_2645_email-services_servicesimage.jpeg

Tovább
54 komment

IOS vagy Android?

2017. január 10. 13:46 - Tech Mester

Hogy melyik lenne a jobb? Sajnos teljes biztonsággal nem mondatom ki egyiket sem. Lényegében két forradalmi rendszerről beszélünk, akik tervezői olykor-olykor koppintanak egymásról egy keveset. Na de ki nem csinálja ezt a 2010-es években? Rajtuk kívül, valahol legalább 3 testhosszal lemaradva próbálkozik a Microsoft. Teljes elfogultság nélkül igyekszem kifejteni véleményem a két legnagyobb gyártóról. Várom a tiéteket is. Szavazni pedig most sem felejtsetek el!

ios-vs-android.jpg

Tovább
84 komment

Elfogyott a tárhelyem, mit tegyek?

2017. január 09. 14:54 - Tech Mester

Mit tegyünk, ha az informatika világában hely hiánnyal küzdünk? Legyen szó telefonról, tabletről vagy laptop, illetve asztali gépünkről. Több megoldás létezik, mint gondolnánk. Mondanom sem kell, de a legegyszerűbb megoldás a felhő. Meg persze egy bizonyos szint után szinte a legésszerűbb. Lehet egy darabig külső merevlemezeket, memória kártyákat vásárolni is, de az előbbit én jobb megoldásnak tartom. A cikk végén ne felejtsetek el szavazni!
the_cloud.jpg

Tovább
17 komment

Melyik konzolt válasszam?

2017. január 08. 18:23 - Tech Mester

Sony vagy Microsoft?

Xbox vagy PlayStation? PlayStation vagy Xbox? Nehéz kérdés. Talán nem is létezik rá válasz. A helyes kérdés úgy festene, hogy melyik a jobb NEKEM? Nagyjából az iPhone és a Galaxy vagy a Windows és a MacOS viták között helyezkedik el ez a nagy ellenségeskedést kiváltó kérdés. Nem is igazán dönteni szeretnék helyettetek, hanem érveket hozok mellettük vagy ellenük. A döntést rátok bízom, tapasztalataitokat írjátok meg kommentben, hogy másoknak segítsetek! landscape-1474901367-ps4-pro-vs-xbox-one-s.jpg

Tovább
9 komment

Kell-e nekünk okos TV?

2017. január 07. 17:06 - Tech Mester

NEM

Bár a cím után már meg is válaszoltam, de tesztjeim elolvasása után mindenkinek egyértelmű lesz a válasz. Ebben a cikkben, a 100 centiméter körüli képátló közötti modellekből válogattam. De ezek alapján mindenki levonhatja a konklúziót, adott gyártó más méretű modelljei is hasonló paraméterekkel rendelkeznek. Mutatni fogok alternatívát a TV okosítására is.

f95c1c02-3cf9-4e2c-93cc-a59c57a49724.jpg

Tovább
90 komment

Milyen routert vegyek?

2017. január 06. 19:53 - Tech Mester

Ahány ház, annyi szokás. Tartja a mondás, ez igaz az internet fogyasztók körében is. Nehéz lesz erre a kérdésre válaszolnom, de igyekszem a legjobbamat nyújtani. 

A legfontosabb kérdés, hogy milyen internet előfizetés mellé kellene a router?! Alapjaiban véve 3 nagy csoportra tudom osztani az internet előfizetőket, -az utolsó kakukktojás- sebesség szerint:

  • 100 Mbit/s alatti
  • 1000 Mbit/s alatti
  • Mobilinternet

slide1.jpg

Igen, sajnos vannak az országban olyan területek, ahol az elérhető szolgáltatásokat figyelembe véve, a legjobb választás az otthoni mobilinternet, amit már két hazai mobil-szolgáltató is ajánl, nem igazán elfogadható áron, de legalább van. Legnagyobb bánatomra, ezzel kapcsolatban is van tapasztalatom, amiről pozitívumot nem tudok mondani, de talán majd egy másik cikkben részletezem "Miért ne vegyél soha otthoni mobilinternetet?" címmel.

Ha szeretnénk egy stabil eszközt, anélkül, hogy korlátozva lennének a felcsatlakozott készülékeink, elég sok pénzért cserébe jutunk hozzá egy elfogadható eszközhöz. Nagyjából 40000 forintot kell áldoznunk egy ilyen eszközre. Ha nem akarjuk állandóan magunkal cipelni az internetet, akkor tökéletes választás lehet a TP-LINK MR6400, a D-LINK DWR-921 vagy az ASUS 4G-N12 routere. Ezek közül mindegyik megfelelő sebességgel tudja szórni a jelet, több eszköz csatlakozása esetén sem tapasztalható lassulás. Talán a D-LINK eszközének kell a legtöbb idő, mikor 4G-ről 3G-re vált, ha rossz a vétel vagy nem találja a tornyot, ekkor szakadozik egy kicsit. A három közül a legmegbízhatóbbnak az ASUS gépe mutatkozott tesztem során. Meg kell jegyeznem, ha hosszú távra otthoni mobilinternetre kényszerülünk, akkor érdemes befektetni ezek valamelyikébe, mert a szolgáltatók által adott eszközök szépen szólva is elég gyerekesek. Ha egy kicsit többet szánnánk rá, akkor a HUAWEI E5180 készülékét ajánlanám, ami amellett, hogy nem az elrejtésén, hanem a megfelelő pozícióba helyezésén gondolkodunk a szépsége miatt, gigabites porttal is rendelkezik, ez később hasznunkra válhat. A hatótávolsága pedig elképesztő. Már a buszmegállóban rácsatlakozik a Wifire. Ennek már 50000 forintos ára van és szinte sehol nem lehet kapni idehaza, de nálam ő mutatkozott a legjobbnak. 

huawei_e5180_sing4g_3.jpg

HUAWEI E5180

 

A 100 Mbit/s alatti előfizetőknek nem kell túl mélyen a zsebükbe nyúlniuk. Az IEEE 802.11g szabványú routerek már kihaló félben vannak, amit már szinte csak használtan lehet kapni, erősen ajánlom, hogy kerülje el mindenki. Vezetéken 54 Mbit/s sebességre képes, de Wifi hálózaton keresztül csak 19 körüli sebességet produkál. Ez persze, egy 10 Mbit/s sebességű előfizetés esetén teljesen elegendő, de a sebességünk idővel valószínűleg növekedni fog, a router pedig nem lesz jobb. Tehát ebben az esetben mindenképpen egy n-es szabványú router kell.

De milyen? 

Tovább
Szólj hozzá!

A kezdetek

2017. január 06. 12:22 - Tech Mester

avagy, miért csinálom ezt?!

Szeretek innovatív dolgokat kipróbálni, leginkább az informatikával kapcsolatos termékek terén. Ha egy új eszközt vásárolok, legfontosabb, hogy meggyőződjek róla, az valóban megéri-e a pénzt. Általában erről úgy szoktam megbizonyosodni, hogy utána olvasok. Mivel új termékekről van szó, ezért magyar cikket nem igazán találni, kivéve, ha a legújabb iPhone-ról érdeklődnék. Sokan szerintem beleugrotok ti is, egy-egy jónak tűnő vételbe, aminek pár jófogásos bosszankodó üzenetváltás a következménye, mire szép kis deficittel kiszállsz a buliból. Nem azt mondom, hogy féljetek a változástól, de mindenképpen járjatok utána.

review.jpg

Ezért is kezdem el, hogy nektek kedvezzek. Tesztelni fogom az általam érdemesnek vélt termékeket, amiből kiderül, hogy nektek melyik lenne a legjobb vétel. Természetesen, ha már valaki olvasni is fogja az írásaim, akkor kérheti, hogy írjak egy adott termékről.  

kepernyofoto_2017-01-06_23_39_52.png

Szólj hozzá!